← Nyheter Tidningen Ensemblen – En kulturtidning av och för unga har lanserats

Unga Klara är stolta över att vara samarbetspartner till Tidningen Ensemblen, en kulturtidning helt skapad av ungdomar mellan 13-18 år.

Vi på Unga Klara är stolta över att presentera Tidningen Ensemblen, en kulturtidning helt skapad av ungdomar mellan 13-18 år. Med stöd från Stockholms stad har detta projekt växt fram som en plattform där unga får chansen att lyfta sina tankar och åsikter kring kultur och samhällsfrågor. Tidningen syftar till att engagera fler ungdomar i kulturlivet och belysa deras perspektiv på vad kultur betyder för dem i dagens Stockholm.

Första numret lanserades 9 oktober

Efter månader av kreativt arbete lanserades det allra första numret av Tidningen Ensemblen den 9 oktober. Tidningen bjuder på en härlig mix av reportage, recensioner och intervjuer där ungdomarna själva står i fokus – både som skribenter och redaktörer.

En plattform för unga röster

Genom tidningen får ungdomar inte bara en röst i kultursamtalet, utan de får även möjlighet att utveckla sina färdigheter inom journalistik och redaktionellt arbete. Unga Klara erbjuder workshops och stöd från mentorer, vilket hjälper deltagarna att vässa sina texter och ta ansvar för både den digitala och tryckta versionen av tidningen.

Vad kommer sen?

Tidningen Ensemblen strävar efter att nå minst 5 000 unga läsare via skolor och sociala medier fram till mars 2025, men detta är bara början. Under projektets gång kommer det att arrangeras publika samtal, seminarier och workshops där både läsare och deltagare får möjligheten att påverka det redaktionella innehållet och skapa ännu mer engagerande och relevant kulturjournalistik.

Tidningen kommer finnas tillgänglig kostnadsfritt i Unga Klaras foajé, på skolor, bibliotek och andra mötesplatser. Mer information om när hittar du på Tidningen ensemblens sociala medie-konton. Håll utkik i våra kanaler och på Tidningen Ensemblens egna konton.

Instagram: ensemblen_tidningen
TikTok: ensemblen_tidningen


Kreatörerna bakom Tidningen Ensemblen
Billy Abelson

Blanka Ander

Liv Garreau

Simone Safiyari

Saga Månsson

Sam Lindgren

Ville Blomme

Leo Spindler

Ella Elofsson

Isabelle Rundqvist

Alexis Monnakgotla Svensson

Smilla Wennö

Hanna Gustafsson

Emmy Wiman Westberg

Sonja Ström Hildestrand

Saga Wennö