← Nyheter Unga Klaras Suzanne Osten avslutar Sommar i P1

Suzanne Osten blir finalprataren i Sommar i P1. Vi får följa med på en resa genom Ostens liv, om hur hon förvandlat nej till ja, och om konstens kraft att ge röst åt de som inte hörs.

Unga Klaras grundare Suzanne Osten blev finalprataren i Sommar i P1 2024! Ett roligt, upplyftande och stärkande sommarprat om hur Osten, genom sitt liv, omvandlat Nej till Ja. Vi får en inblick i hennes uppväxt, om hennes mammas "Tjata hjälper! Och får du inte vad du vill ha, har du inte tjatat tillräckligt". Om den feministiska rörelsen, och hur den påverkat henne. Och självklart, om konsten och teatern. Om hur den kan användas som motstånd och ge röst åt de som inte hörs.

Trevlig lyssning!

Min högst analoga anteckningsbok är fylld av kladdiga anteckningar med pilar, utropstecken, stjärnor och understrykningar (inte minst ”All konst är hämnd”) efter teater- och filmregissören Suzanne Ostens Sommarprat. Ungefär lika stökigt som i den roliga och uppiggande finalen på årets säsong. Nu är det höst, men i Ostens livsberättelse är det alla årstider, färger och känslor på en och samma gång.

Helena Lindblad, DN

Som 15-åring får Suzanne Osten nog, och rymmer hemifrån. Rösten darrar när hon berättar om det sorgligaste hon vet: tanken på modern som sitter i den stenklädda trappuppgången och undrar var dottern är.

Nina Morby, Göteborgsposten

Vår tid behöver mer vishet. Levd vishet, sådan som kräver att man varit med om saker, prövat idéer, ändrat sig. Det har Suzanne Osten. Som grundare av Unga Klara i Stockholm har hon brutit ny mark inom barnteatern, slagits hårt och lidit svidande nederlag.

Ida Ölmedal, SvD